Χειμερινές διακοπές: στο Καλβαντός, ο καλός καιρός ενθουσιάζει τους παραθεριστές

Στο Calvados, οι παραθεριστές εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό για να περπατήσουν στην παραλία της Trouville-sur-Mer. Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου είναι ευχαριστημένος με την αύξηση των επισκεπτών, αλλά φοβάται τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μακροπρόθεσμα.
Στο Trouville-sur-Mer (Καλβαντός), οι χειμερινές διακοπές έχουν έναν υπαινιγμό άνοιξης. Η παραλία καταλαμβάνεται από ενθουσιασμένους, αλλά κυρίως έκπληκτους παραθεριστές. “Οι θερμοκρασίες είναι απίστευτες. Ειλικρινά, δεν μοιάζει με Φεβρουάριο”, λέει ένας παραθεριστής. Οι θερμοκρασίες είναι πράγματι πολύ ήπιες για τα μέσα Φεβρουαρίου: 11°C το απόγευμα, δηλαδή 2°C περισσότερο από τον εποχικό κανόνα. Στην ακτή, οι βεράντες είναι γεμάτες και οι βοηθητικές θερμάστρες είναι απενεργοποιημένες.

Διπλάσιος αριθμός επισκεπτών για ένα εστιατόριο
“Δεν είναι όπως ο καιρός τον Φεβρουάριο, όταν βρέχει, κάνει κρύο, φυσάει και οι βεράντες είναι κλειστές με τις θερμάστρες ενεργοποιημένες”, λέει ένας θαμώνας. Όταν ο καιρός είναι καλός, ένα εστιατόριο έχει διπλάσια κίνηση σε σχέση με μια βροχερή μέρα. Ο διευθυντής είναι χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά φοβάται τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μακροπρόθεσμα. Στην Côte Fleurie, αναμένονται διακοπές από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Releated

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σήμερα, Τρίτη (21/3) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους στους 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά. Στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους […]