Άγριες Φλόγες προς το Δάσος Δαδιάς: Κίνδυνος για την Αλεξανδρούπολη

Φωτιά στα προάστια της περιοχής Δαδιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλώντας το δασικό έκτασμα του Έβρου. Το δάσος, που είχε ήδη πληγεί πέρυσι από μια μεγάλη πυρκαγιά, βρίσκεται πάλι σε κίνδυνο. Ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει φθάσει στο χωριό Λυκόφη, κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν προσωρινά αναχαιτίσει τη φωτιά σε αυτό το σημείο.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ανησυχητική λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων έντασης 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή. Οι ανέμοι αυτοί προκαλούν ριπές με ένταση 8 έως 9 μποφόρ, καθιστώντας τη μάχη ενάντια στην πυρκαγιά ακόμη πιο δύσκολη. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι πολλά, καθώς επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις σε διάφορα χωριά, όπως το Νιψα, το Δορίσκο, το Μοναστηράκι, ο Καβυσσός και η Λυκόφη Σουφλίου.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, ώστε οι κάτοικοι της πόλης Αλεξανδρούπολης έχουν ενημερωθεί να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυκνής στάχτης που πέφτει. Ακόμη και η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό έχει επηρεαστεί, αλλά έχει ανοίξει για τα οχήματα που κινούνται προς και από τα σύνορα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύονται συνεχώς, τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα. Ωστόσο, η εξάπλωση της πυρκαγιάς είναι δυσχερής λόγω των νέων εστιών πυρκαγιάς που προκύπτουν λόγω των ανέμων. Ο κίνδυνος ανατρέπει και τις καλαμιές από τα θερισμένα καλαμπόκια, τα οποία λειτουργούν ως εύφλεκτο υλικό και διευκολύνουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από την Τουρκία, αλλά και κάτοικοι της περιοχής του Βορείου Έβρου, έχουν εγκλωβιστεί λόγω της πυρκαγιάς και του κλεισίματος της Εγνατίας οδού. Οι αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφαλή εκκένωσή τους, καθώς η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Releated

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σήμερα, Τρίτη (21/3) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους στους 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά. Στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους […]

Χειμερινές διακοπές: στο Καλβαντός, ο καλός καιρός ενθουσιάζει τους παραθεριστές

Στο Calvados, οι παραθεριστές εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό για να περπατήσουν στην παραλία της Trouville-sur-Mer. Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου είναι ευχαριστημένος με την αύξηση των επισκεπτών, αλλά φοβάται τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μακροπρόθεσμα.Στο Trouville-sur-Mer (Καλβαντός), οι χειμερινές διακοπές έχουν έναν υπαινιγμό άνοιξης. Η παραλία καταλαμβάνεται από ενθουσιασμένους, αλλά κυρίως έκπληκτους παραθεριστές. “Οι θερμοκρασίες είναι […]