Χειμερινές διακοπές: στο Καλβαντός, ο καλός καιρός ενθουσιάζει τους παραθεριστές

Στο Calvados, οι παραθεριστές εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό για να περπατήσουν στην παραλία της Trouville-sur-Mer. Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου είναι ευχαριστημένος με την αύξηση των επισκεπτών, αλλά φοβάται τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μακροπρόθεσμα.
Στο Trouville-sur-Mer (Καλβαντός), οι χειμερινές διακοπές έχουν έναν υπαινιγμό άνοιξης. Η παραλία καταλαμβάνεται από ενθουσιασμένους, αλλά κυρίως έκπληκτους παραθεριστές. “Οι θερμοκρασίες είναι απίστευτες. Ειλικρινά, δεν μοιάζει με Φεβρουάριο”, λέει ένας παραθεριστής. Οι θερμοκρασίες είναι πράγματι πολύ ήπιες για τα μέσα Φεβρουαρίου: 11°C το απόγευμα, δηλαδή 2°C περισσότερο από τον εποχικό κανόνα. Στην ακτή, οι βεράντες είναι γεμάτες και οι βοηθητικές θερμάστρες είναι απενεργοποιημένες.

Διπλάσιος αριθμός επισκεπτών για ένα εστιατόριο
“Δεν είναι όπως ο καιρός τον Φεβρουάριο, όταν βρέχει, κάνει κρύο, φυσάει και οι βεράντες είναι κλειστές με τις θερμάστρες ενεργοποιημένες”, λέει ένας θαμώνας. Όταν ο καιρός είναι καλός, ένα εστιατόριο έχει διπλάσια κίνηση σε σχέση με μια βροχερή μέρα. Ο διευθυντής είναι χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά φοβάται τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μακροπρόθεσμα. Στην Côte Fleurie, αναμένονται διακοπές από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Releated

Άγριες Φλόγες προς το Δάσος Δαδιάς: Κίνδυνος για την Αλεξανδρούπολη

Φωτιά στα προάστια της περιοχής Δαδιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλώντας το δασικό έκτασμα του Έβρου. Το δάσος, που είχε ήδη πληγεί πέρυσι από μια μεγάλη πυρκαγιά, βρίσκεται πάλι σε κίνδυνο. Ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει φθάσει στο χωριό Λυκόφη, κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά. Οι πυροσβεστικές […]

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σήμερα, Τρίτη (21/3) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους στους 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά. Στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους […]