Ενίσχυση της ΔΙΑΣ: Ένα Σχέδιο για την Ασφάλεια της Αττικής

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στην Αττική, ο υπουργός Χρυσοχοΐδης έχει θέσει ως πρώτο στόχο τη διπλασίαση της δύναμης της Ομάδας ΔΙΑΣ. Αυτό θα επιτρέψει στην ομάδα να καλύψει περισσότερες γειτονιές στην περιοχή, ενισχύοντας την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχουν εκδοθεί διαταγές για την ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ. Αυτοί οι αστυνομικοί, που είχαν αποσπαστεί τα τελευταία χρόνια σε άλλες υπηρεσίες, θα επιστρέψουν στις περιπολίες. Μέχρι την Παρασκευή, πάνω από 100 αστυνομικοί είχαν ήδη επιστρέψει και ενταχθεί πάλι στις περιπολίες.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι η Ομάδα ΔΙΑΣ;
Η Ομάδα ΔΙΑΣ είναι μια ειδική αστυνομική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την προστασία της δημόσιας τάξης και την πρόληψη του εγκλήματος.

Τι σημαίνει η ανάκληση αποσπάσεων;
Η ανάκληση αποσπάσεων αναφέρεται στη διαδικασία επιστροφής των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες, πίσω στις αρχικές τους θέσεις.

Πώς θα επηρεάσει αυτό την ασφάλεια στην Αττική;
Η ενίσχυση της Ομάδας ΔΙΑΣ θα επιτρέψει την κάλυψη περισσότερων γειτονιών, ενισχύοντας την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών στην περιοχή1.

Releated

Greek Translation: “Πώς ονομάζονται οι ελληνικές κοινότητες;”

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, με την πλούσια ιστορία της, έχει βιώσει μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στις κοινωνικές δομές των κοινοτήτων της. Από τις αρχαίες πόλεις-κράτη, γνωστές ως “πόλις”, έως τις σύγχρονες κοινότητες, οι ελληνικοί οικισμοί πάντα αντανακλούσαν την κοινωνικοπολιτική δυναμική της κάθε εποχής. Η Αρχαία Ελληνική ΠόληΣτην αρχαιότητα, στον ελληνικό κόσμο, κυριαρχούσαν οι πόλεις-κράτη, ή “πόλις”. […]

Translation: Είναι η Θεσσαλονίκη καλή για τους τουρίστες; Language: el

Θεσσαλονίκη, η συναρπαστική πόλη της βόρειας Ελλάδας, συνδυάζει την ιστορική λάμψη με τη σύγχρονη ζωντάνια. Με μια πλούσια ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα και εκλεκτή γαστρονομία, αυτή η πόλη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Η Θεσσαλονίκη, γνωστή και ως η συμπρωτεύουσα, είναι ένας τόπος όπου οι επισκέπτες μπορούν να […]