Ερντογάν στην Αθήνα: Μια Ευκαιρία για Νέα Αρχή στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα ανοίγει νέες προοπτικές για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την ελπίδα ότι “ξεκινά μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών”, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία “προσπαθεί να κάνει περισσότερους φίλους και λιγότερους εχθρούς”1.

Η επίσκεψη αυτή θα περιλαμβάνει συναντήσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών, ενώ προγραμματίζεται και η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΑΣΣ σε γεύμα εργασίας. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία κοινή δήλωση Ελλάδας – Τουρκίας1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ποιος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο τρέχων πρόεδρος της Τουρκίας.

Τι είναι το ΑΣΣ;
Το ΑΣΣ είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ένα όργανο που συνεδριάζει για να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων χωρών.

Τι σημαίνει μια “κοινή δήλωση” μεταξύ δύο χωρών;
Μια “κοινή δήλωση” μεταξύ δύο χωρών είναι ένα επίσημο έγγραφο που εκφράζει τη συμφωνία ή την κοινή θέση των χωρών σε συγκεκριμένα θέματα.

Releated

Greek Translation: “Πώς ονομάζονται οι ελληνικές κοινότητες;”

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, με την πλούσια ιστορία της, έχει βιώσει μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στις κοινωνικές δομές των κοινοτήτων της. Από τις αρχαίες πόλεις-κράτη, γνωστές ως “πόλις”, έως τις σύγχρονες κοινότητες, οι ελληνικοί οικισμοί πάντα αντανακλούσαν την κοινωνικοπολιτική δυναμική της κάθε εποχής. Η Αρχαία Ελληνική ΠόληΣτην αρχαιότητα, στον ελληνικό κόσμο, κυριαρχούσαν οι πόλεις-κράτη, ή “πόλις”. […]

Translation: Είναι η Θεσσαλονίκη καλή για τους τουρίστες; Language: el

Θεσσαλονίκη, η συναρπαστική πόλη της βόρειας Ελλάδας, συνδυάζει την ιστορική λάμψη με τη σύγχρονη ζωντάνια. Με μια πλούσια ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα και εκλεκτή γαστρονομία, αυτή η πόλη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Η Θεσσαλονίκη, γνωστή και ως η συμπρωτεύουσα, είναι ένας τόπος όπου οι επισκέπτες μπορούν να […]