Η Σιλιάνοφσκα Υπερασπίζεται τη Μη Χρήση του Ονόματος “Βόρεια Μακεδονία”

Η καθηγήτρια και πολιτικός Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, σε πρόσφατη δήλωσή της, υπερασπίστηκε τη μη χρήση του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία”, τονίζοντας ότι αυτή η επιλογή δεν συνιστά παραβίαση του Συντάγματος της χώρας. Η Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, γνωστή για τις απόψεις της σχετικά με την εθνική ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής, υποστηρίζει ότι η χρήση του ονόματος “Μακεδονία” είναι βαθιά ριζωμένη στην πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του λαού της.

Η πολιτικός εξήγησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία οδήγησε στην αλλαγή του ονόματος της χώρας σε “Βόρεια Μακεδονία”, δεν μπορεί να επιβάλει την αλλαγή της προσωπικής ή πολιτικής έκφρασης των πολιτών. Η Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα θεωρεί ότι η ταυτότητα και η ιστορία ενός έθνους δεν μπορούν να περιοριστούν από διεθνείς συμφωνίες, και ότι η χρήση του ονόματος “Μακεδονία” είναι αναπόσπαστο μέρος της εθνικής συνείδησης.

Η στάση της Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, με ορισμένους να την κατηγορούν για υπονόμευση της διεθνούς συμφωνίας και άλλους να την υποστηρίζουν ως υπερασπιστή της εθνικής ταυτότητας. Παρά τις αντιδράσεις, η Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα παραμένει σταθερή στις απόψεις της, επισημαίνοντας ότι η ελευθερία της έκφρασης και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι θεμελιώδη δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται.

Η συζήτηση γύρω από το όνομα της χώρας συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα στην πολιτική σκηνή της περιοχής, με την κοινή γνώμη να παραμένει διχασμένη.

Releated

Greek Translation: “Πώς ονομάζονται οι ελληνικές κοινότητες;”

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, με την πλούσια ιστορία της, έχει βιώσει μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στις κοινωνικές δομές των κοινοτήτων της. Από τις αρχαίες πόλεις-κράτη, γνωστές ως “πόλις”, έως τις σύγχρονες κοινότητες, οι ελληνικοί οικισμοί πάντα αντανακλούσαν την κοινωνικοπολιτική δυναμική της κάθε εποχής. Η Αρχαία Ελληνική ΠόληΣτην αρχαιότητα, στον ελληνικό κόσμο, κυριαρχούσαν οι πόλεις-κράτη, ή “πόλις”. […]

Translation: Είναι η Θεσσαλονίκη καλή για τους τουρίστες; Language: el

Θεσσαλονίκη, η συναρπαστική πόλη της βόρειας Ελλάδας, συνδυάζει την ιστορική λάμψη με τη σύγχρονη ζωντάνια. Με μια πλούσια ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα και εκλεκτή γαστρονομία, αυτή η πόλη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Η Θεσσαλονίκη, γνωστή και ως η συμπρωτεύουσα, είναι ένας τόπος όπου οι επισκέπτες μπορούν να […]