Οι Σαρωτικοί Άνεμοι Παγιδεύουν τα Πλοία στα Λιμάνια: Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο

Οι ισχυροί νοτιοί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, φθάνοντας κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 Μποφόρ, έχουν προκαλέσει την αναστολή των δρομολογίων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου1. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στην κίνηση των επιβατών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια1.

Επιπλέον, δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστή παραμένει και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος1. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι σημαίνει “Μποφόρ”;
Το Μποφόρ είναι μια μονάδα μέτρησης της ταχύτητας του ανέμου. Ένα Μποφόρ αντιστοιχεί σε μια ταχύτητα ανέμου περίπου 1,852 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τι είναι τα υδροπτέρυγα;
Τα υδροπτέρυγα είναι ειδικά σχεδιασμένα πλοία που μπορούν να κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα στην επιφάνεια της θάλασσας, χάρη σε ένα σύστημα πτερυγίων που “ανασηκώνει” το σώμα του πλοίου από το νερό.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τις αλλαγές στα δρομολόγια;
Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τα λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία. Επίσης, πολλές φορές οι εταιρείες πλοίων παρέχουν ενημερώσεις στις ιστοσελίδες τους ή μέσω των κοινωνικών τους δικτύων.

Releated

Greek Translation: “Πώς ονομάζονται οι ελληνικές κοινότητες;”

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, με την πλούσια ιστορία της, έχει βιώσει μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στις κοινωνικές δομές των κοινοτήτων της. Από τις αρχαίες πόλεις-κράτη, γνωστές ως “πόλις”, έως τις σύγχρονες κοινότητες, οι ελληνικοί οικισμοί πάντα αντανακλούσαν την κοινωνικοπολιτική δυναμική της κάθε εποχής. Η Αρχαία Ελληνική ΠόληΣτην αρχαιότητα, στον ελληνικό κόσμο, κυριαρχούσαν οι πόλεις-κράτη, ή “πόλις”. […]

Translation: Είναι η Θεσσαλονίκη καλή για τους τουρίστες; Language: el

Θεσσαλονίκη, η συναρπαστική πόλη της βόρειας Ελλάδας, συνδυάζει την ιστορική λάμψη με τη σύγχρονη ζωντάνια. Με μια πλούσια ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα και εκλεκτή γαστρονομία, αυτή η πόλη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Η Θεσσαλονίκη, γνωστή και ως η συμπρωτεύουσα, είναι ένας τόπος όπου οι επισκέπτες μπορούν να […]