Ποιο είναι το Νο 1 πανεπιστήμιο στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα, γνωστή ως η πηγή της ακαδημαϊκής γνώσης και της φιλοσοφίας, διαθέτει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Σύμφωνα με την πρώτη έκδοση των QS Higher Education System Strength Rankings, το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας κατατάσσεται 41ο στον κόσμο1. Πολλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στις παγκόσμιες κατατάξεις, με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ελλάδα14.

Το ΕΜΠ, που βρίσκεται στην Αθήνα, είναι γνωστό για την εξαιρετική του συνεισφορά στην εφαρμοσμένη τεχνολογία και άλλους τομείς. Στην παγκόσμια κατάταξη QS για το 2023-2024, το ΕΜΠ κατέλαβε την 347η θέση, καθιστώντας το το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα4. Ακολουθούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και άλλα4.

Παρά την επικράτηση του ΕΜΠ, άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έχουν επίσης καταταχθεί υψηλά στην κατάταξη THE World University Rankings 20245.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ποιο είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα;
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη QS για το 2023-20244.

Πόσα πανεπιστήμια υπάρχουν στην Ελλάδα;
Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, με έξι από αυτά να περιλαμβάνονται στην κατάταξη QS World University Rankings® 20211.

Εξηγήσεις Όρων

QS Higher Education System Strength Rankings: Μια κατάταξη που αξιολογεί την απόδοση του συνολικού εκπαιδευτικού συστήματος ενός κράτους. Περιλαμβάνει παράγοντες όπως η πρόσβαση στην εκπαίδευση, η ποιότητα της εκπαίδευσης και η επίδραση της έρευνας1.

THE World University Rankings: Μια ετήσια κατάταξη πανεπιστημίων που δημοσιεύεται από το Times Higher Education. Αξιολογεί τα πανεπιστήμια σε παγκόσμιο επίπεδο βάσει διάφορων παραγόντων, όπως η διδασκαλία, η έρευνα, η μεταφορά γνώσης και η διεθνής προοπτική5.

Releated

Greek Translation: “Πώς ονομάζονται οι ελληνικές κοινότητες;”

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, με την πλούσια ιστορία της, έχει βιώσει μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στις κοινωνικές δομές των κοινοτήτων της. Από τις αρχαίες πόλεις-κράτη, γνωστές ως “πόλις”, έως τις σύγχρονες κοινότητες, οι ελληνικοί οικισμοί πάντα αντανακλούσαν την κοινωνικοπολιτική δυναμική της κάθε εποχής. Η Αρχαία Ελληνική ΠόληΣτην αρχαιότητα, στον ελληνικό κόσμο, κυριαρχούσαν οι πόλεις-κράτη, ή “πόλις”. […]

Translation: Είναι η Θεσσαλονίκη καλή για τους τουρίστες; Language: el

Θεσσαλονίκη, η συναρπαστική πόλη της βόρειας Ελλάδας, συνδυάζει την ιστορική λάμψη με τη σύγχρονη ζωντάνια. Με μια πλούσια ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα και εκλεκτή γαστρονομία, αυτή η πόλη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Η Θεσσαλονίκη, γνωστή και ως η συμπρωτεύουσα, είναι ένας τόπος όπου οι επισκέπτες μπορούν να […]