Ερντογάν στην Αθήνα: Μια Ευκαιρία για Νέα Αρχή στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα ανοίγει νέες προοπτικές για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την ελπίδα ότι “ξεκινά μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών”, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία “προσπαθεί να κάνει περισσότερους φίλους και λιγότερους εχθρούς”1.

Η επίσκεψη αυτή θα περιλαμβάνει συναντήσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών, ενώ προγραμματίζεται και η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΑΣΣ σε γεύμα εργασίας. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία κοινή δήλωση Ελλάδας – Τουρκίας1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ποιος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο τρέχων πρόεδρος της Τουρκίας.

Τι είναι το ΑΣΣ;
Το ΑΣΣ είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ένα όργανο που συνεδριάζει για να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων χωρών.

Τι σημαίνει μια “κοινή δήλωση” μεταξύ δύο χωρών;
Μια “κοινή δήλωση” μεταξύ δύο χωρών είναι ένα επίσημο έγγραφο που εκφράζει τη συμφωνία ή την κοινή θέση των χωρών σε συγκεκριμένα θέματα.

Releated

Ποιος είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, φέρνοντας μαζί του μια νέα προοπτική και δυναμική στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Με πλούσια εμπειρία στον τομέα της πολιτικής και της νομικής επιστήμης, ο Γεραπετρίτης αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας. Η πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό […]

Η Σημασία των Θαλάσσιων Πάρκων για την Τουρκία: Μια Νέα Προοπτική

Η πρόσφατη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έφερε στο προσκήνιο τη σημασία των θαλάσσιων πάρκων για την Τουρκία. Ο Φιντάν τόνισε ότι τα θαλάσσια πάρκα αποτελούν μια αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την τουρκική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προστασία και διατήρηση αυτών των περιοχών. Η Τουρκία θεωρεί τα θαλάσσια […]