Ερντογάν στην Αθήνα: Μια Ευκαιρία για Νέα Αρχή στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα ανοίγει νέες προοπτικές για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την ελπίδα ότι “ξεκινά μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών”, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία “προσπαθεί να κάνει περισσότερους φίλους και λιγότερους εχθρούς”1.

Η επίσκεψη αυτή θα περιλαμβάνει συναντήσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών, ενώ προγραμματίζεται και η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΑΣΣ σε γεύμα εργασίας. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία κοινή δήλωση Ελλάδας – Τουρκίας1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ποιος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο τρέχων πρόεδρος της Τουρκίας.

Τι είναι το ΑΣΣ;
Το ΑΣΣ είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ένα όργανο που συνεδριάζει για να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων χωρών.

Τι σημαίνει μια “κοινή δήλωση” μεταξύ δύο χωρών;
Μια “κοινή δήλωση” μεταξύ δύο χωρών είναι ένα επίσημο έγγραφο που εκφράζει τη συμφωνία ή την κοινή θέση των χωρών σε συγκεκριμένα θέματα.

Releated

Πώς ήταν η γεωργία στην Αθήνα;

Στην αρχαία Αθήνα, η γεωργία αποτελούσε την κύρια δραστηριότητα και πηγή εισοδήματος για τους πολίτες. Οι Αθηναίοι αγρότες αντιμετώπιζαν πολλές προκλήσεις, όπως το άγονο έδαφος και την έλλειψη μεγάλων ποταμών για άρδευση, αλλά κατάφεραν να αναπτύξουν μεθόδους και τεχνικές που τους επέτρεψαν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν. Οι κύριες καλλιέργειες περιλάμβαναν το σιτάρι και το […]

Η Δύναμη της Αγροτικής Κινητοποίησης στη Σύγχρονη Ελλάδα

Στη σύγχρονη εποχή, η αγροτική κοινότητα της Ελλάδας αποδεικνύει πως διαθέτει μια σημαντική δύναμη κινητοποίησης, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις και να φέρει στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις ανάγκες τους. Πρόσφατα, οι Έλληνες αγρότες ξεκίνησαν μια καθοδό με τα τρακτέρ τους προς την Αθήνα, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και αλληλεγγύης, […]