Οι Σαρωτικοί Άνεμοι Παγιδεύουν τα Πλοία στα Λιμάνια: Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο

Οι ισχυροί νοτιοί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, φθάνοντας κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 Μποφόρ, έχουν προκαλέσει την αναστολή των δρομολογίων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου1. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στην κίνηση των επιβατών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια1.

Επιπλέον, δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστή παραμένει και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος1. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι σημαίνει “Μποφόρ”;
Το Μποφόρ είναι μια μονάδα μέτρησης της ταχύτητας του ανέμου. Ένα Μποφόρ αντιστοιχεί σε μια ταχύτητα ανέμου περίπου 1,852 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τι είναι τα υδροπτέρυγα;
Τα υδροπτέρυγα είναι ειδικά σχεδιασμένα πλοία που μπορούν να κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα στην επιφάνεια της θάλασσας, χάρη σε ένα σύστημα πτερυγίων που “ανασηκώνει” το σώμα του πλοίου από το νερό.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τις αλλαγές στα δρομολόγια;
Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τα λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία. Επίσης, πολλές φορές οι εταιρείες πλοίων παρέχουν ενημερώσεις στις ιστοσελίδες τους ή μέσω των κοινωνικών τους δικτύων.

Releated

Ποιοι ήταν οι φόροι στη Γαλλική Επανάσταση;

Η φορολογία αποτέλεσε έναν από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στη Γαλλική Επανάσταση. Στα τέλη του 18ου αιώνα, το φορολογικό σύστημα της Γαλλίας ήταν υπερβολικά βαρύ, αναποτελεσματικό και άδικο. Η πλειονότητα των φόρων επιβαλλόταν στο Τρίτο Κτήμα, δηλαδή στους κοινούς ανθρώπους, ενώ οι ευγενείς και ο κλήρος απολάμβαναν σημαντικές απαλλαγές. Οι άμεσοι φόροι, όπως ο […]

Νέες Μεταρρυθμίσεις και Οικονομικές Προκλήσεις: Η Στρατηγική της Κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, προχωρά με αποφασιστικότητα σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στη βελτίωση του φορολογικού συστήματος. Οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης δείχνουν την πρόθεση να ενισχυθεί η οικονομική σταθερότητα και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Η ακρίβεια αποτελεί ένα από τα κύρια ζητήματα […]