Οι Σαρωτικοί Άνεμοι Παγιδεύουν τα Πλοία στα Λιμάνια: Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο

Οι ισχυροί νοτιοί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, φθάνοντας κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 Μποφόρ, έχουν προκαλέσει την αναστολή των δρομολογίων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου1. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στην κίνηση των επιβατών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια1.

Επιπλέον, δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστή παραμένει και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος1. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι σημαίνει “Μποφόρ”;
Το Μποφόρ είναι μια μονάδα μέτρησης της ταχύτητας του ανέμου. Ένα Μποφόρ αντιστοιχεί σε μια ταχύτητα ανέμου περίπου 1,852 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τι είναι τα υδροπτέρυγα;
Τα υδροπτέρυγα είναι ειδικά σχεδιασμένα πλοία που μπορούν να κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα στην επιφάνεια της θάλασσας, χάρη σε ένα σύστημα πτερυγίων που “ανασηκώνει” το σώμα του πλοίου από το νερό.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τις αλλαγές στα δρομολόγια;
Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τα λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία. Επίσης, πολλές φορές οι εταιρείες πλοίων παρέχουν ενημερώσεις στις ιστοσελίδες τους ή μέσω των κοινωνικών τους δικτύων.

Releated

Πώς ήταν η γεωργία στην Αθήνα;

Στην αρχαία Αθήνα, η γεωργία αποτελούσε την κύρια δραστηριότητα και πηγή εισοδήματος για τους πολίτες. Οι Αθηναίοι αγρότες αντιμετώπιζαν πολλές προκλήσεις, όπως το άγονο έδαφος και την έλλειψη μεγάλων ποταμών για άρδευση, αλλά κατάφεραν να αναπτύξουν μεθόδους και τεχνικές που τους επέτρεψαν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν. Οι κύριες καλλιέργειες περιλάμβαναν το σιτάρι και το […]

Η Δύναμη της Αγροτικής Κινητοποίησης στη Σύγχρονη Ελλάδα

Στη σύγχρονη εποχή, η αγροτική κοινότητα της Ελλάδας αποδεικνύει πως διαθέτει μια σημαντική δύναμη κινητοποίησης, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις και να φέρει στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις ανάγκες τους. Πρόσφατα, οι Έλληνες αγρότες ξεκίνησαν μια καθοδό με τα τρακτέρ τους προς την Αθήνα, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και αλληλεγγύης, […]